Foto: alexola
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa :) výsledný produkt tohto receptu tak trochu svojou Zobraziť celý popisnázov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa :) výsledný produkt tohto receptu tak trochu svojou rebrovitosťou pripomínal radiátor, preto som sa rozhodla použiť takýto názov. Možno vás zaujme viac, ako Prekladaná kukuričná kaša s cuketou ;) (alebo nie?)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks stredná |
|
200 g |
|
400 ml |
|
400 ml |
|
|
|
obľúbené |
|
zopár ks |
|
Na zaliatie: | |
1 téglik |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
Na posypanie: | |
podľa chuti |
|
Pre mäsových: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mlieko a vodu (po 400ml) zohrejeme v hrnci, osolíme podľa chuti a pridáme časť obľúbených korenín.
-
2
Postupne prisypávame kukuričnú krupicu až vznikne hustá kaša.
-
3
Kašu rozotrieme na dosku obalenú potravinovou fóliou a vysypanú druhou časťou obľúbených korenín (v mojom prípade sušená petržlenová vňať, domáca červená paprika a trochu múky, pre prípad, že by sa kaša lepila-nelepila sa, preto neuvádzam múku v zozname surovín, ale použiť samozrejme môžte). Necháme vychladnúť.
-
4
Nakrájame cuketu na plátky, mierne ju posolíme.
-
5
Podľa veľkosti cuketových plátkov narežeme vychladnutú kašu z kukuričnej krupice na štvorčeky.
-
6
Striedavo ukladáme plátky kaše a cukety do vymastenej nádoby vhodnej na zapekanie.
-
7
Do vzniknutých medzier vložíme kúsky rajčín.
-
8
Mlieko, kyslú smotanu a vajcia zmiešame a zalejeme nimi naukladané plátky kaše, cukety a rajčiny. Posypeme strúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť do rúry (180°C, 45 minút)
-
9
Po upečení vyzerá Rebrove čerto asi takto:
-
10
Konzumujeme pokvapkané tekvicovým olejom.
-
11
Tip na servírovanie: pre mäsotariánov aj s opraženou slaninkou a cibuľkou.
Už je v K.K., leto prichádza, surovín bude dosť. Aj s baklažánom, aj s "plesňovým" syrom (nie plesnivý, ten by nechcel jesť nikto).
:-)